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Question:  
Table H.27.1 defines what to test on specific components. 
In case of capacitors, the definition is not appropriate. For example for 
Capacitors Y2 or X3, it is necessary to adjust the table to the overvoltage 
category and nominal voltage. 
 
  
 
Proposal:  
Only capacitors certified according their relevant standard IEC 60384-14, IEC 60384-16, 
IEC 60384-17 and used according their nominal characteristics (e.g. overvoltage category, 
nominal voltage) are not subjected to short circuit conditions. 
 
Explanatory Notes:  
In clause 24.2.1 it is explained that when a component is certified according to its safety 
standard and correctly implemented, only safety issues are tested which are not covered 
within the previous tests. 
Therefore, if a certified Y1 capacitor or two Y2 capacitors are applied across reinforced 
insulation, no short circuit tests (as required in H27.1) are necessary. 
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Table 1and 2 of IEC 60384-14:2013 

 

 
 

 

 


